Συνταγές
Όλα ειναι υπέροχα – καλοφτιαγμένα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ ζάχαρη
1 ποτ ηλιέλαιο(τα χτυπάμε καλά στο μίξερ)Προσθέτουμε
5 αυγά μέτρια τα χτυπάμε μετά
1 ποτ. γάλα
2 κουταλιές γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουταλάκι κοφτό μαστίχα
λίγο ανθονερο
1 κγ ξύσμα πορτοκαλιού
1ποτ αλεύρι
1 1/2 ποτ. σιμιγδάλι,
2-3 κγ. μπέικιν πάουντερ
1/2ποτ αμύγδαλα για μέσα στο γλυκό
(1/2 ποτ.αμύγδαλα σπασμένα)
αμύγδαλα ασπρισμένα ή αμύγδαλα φιλέ στο τέλος
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
Σιρόπι:
3 1/2 ποτ. νερό
3 1/2 ποτ.ζαχαρη
2 ξυλάκια κανέλας φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
1 κσ μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά.
Κρύο το σιρόπι.
Ταλιατέλες
Υλικά:
500γρ.ταλιατέλες
250γρ.ζαμπόν
3 φετες μπεΐκον
500-600γρ.τρια διαφορετικά τυριά τριμμενα ότι έχουμε στο σπίτι.
( έβαλα κασέρι,edam, CHEDDR
αλάτι, πιπέρι
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κονσέρβα καλαμπόκι μικρή
500ml φρέσκα κρέμα χαμηλά λιπαρά ή φυτική
2-2,1/2 ποτ. γάλα
2 κουταλιές corn flour
2 κουταλιές τυρί
1 ζωμό το λιώνουμε με 1/2ποτ.γαλα ζεστό(από τα 2,1/2 ποτ. που θα βάλουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και βράζουμε τις ταλιατέλες για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο ψωμιού, βάζουμε το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια και το καλαμπόκι τις ανακατεύουμε .
Τις βάζουμε στο pyrex που έχουμε λαδώσει.
Βάζουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια με 1 κουταλιά ελαιόλαδο να τσιγαριστεί για 2-3 λεπτά.Το βάζουμε στις ταλιατέλες και τα τυριά,( εκτός απο 150γρ.που θα το βάλουμε από πανω) τα ανακατεύουμε.
Μετα απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με σύρμα την φρέσκα κρέμα, το γάλα, το corn flour, το ζωμό (διαλύουμε με 1/2πτρ. γάλα ζεστό)και τις 2 κουταλιές τυρί
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τις ταλιατέλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 -30 λεπτα ,μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.