Συνταγές
Τέλειο φαγητό σαν πίνακας είναι με χρώματα και νόστιμο – Ταλιατέλες με λαχανικά και τυριά!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πραγματικά υπέροχο φαγητό!
Η Συνταγή είναι από Τζενη Αραπακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ ζυμαρικό
2 μελιτζάνες
2 κολοκύθια
2 μεγάλες πιπεριές χρωματιστές
2 καρότα
250 γρ μανιτάρια
3 ντομάτες μεγάλες
1 κρεμμύδι,2 σκελιδες σκορδο
Τυριά οποία και όσο θέλουμε
Θυμάρι,βασιλικό αν θέλουμε
2 αυγά αν θελουμε
Λάδι,αλάτι,πιπέρι,κύβο λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λαχανικά εκτός τις ντομάτες αλατοπιπερωνουμε,ραντίζουμε με λάδι κ ψήνουμε περίπου μισή ώρα ανάλογα το φούρνο στους 200 βαθμούς.Μετα προσθέτουμε τις ντομάτες επίσης κομμένες
ψήνουμε για ένα τέταρτο ακόμη.Βραζουμε το ζυμαρικό μας μαζί με τον κύβο πολύ αλντεντε αν βάλουμε παπαρδέλες,ταλιατελεςη λαζανια κ αλντεντε για πένες ,σέλινο.Σουρωνουμε κ ρίχνουμε λάδι μην μας κολλήσουν.
Ανακατευουμε με τα λαχανικά κ το μισό τυρί.Χτυπαμε τα αυγά κ τα προσθέτουμε.Σκεπαζουμε με το υπόλοιπο τυρί κ στολίσουμε με ντοματινια πιπεριές ότι θέλουμε.Ψηνουμε περίπου μισή ώρα
Η Συνταγή είναι από Τζενη Αραπακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Τέλεια λαχταριστά και σίγουρα νοστιμότατα πιτσάκια
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το ζυμάρι
1 κουτάλι της σούπας καλά γεμάτη μάγια,η δυο φακελάκια.
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο βιταμ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
3,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Η μισό μισό με φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά και όπως γράφω τα υλικά..!!Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε το για 20 λεπτά σκεπασμένο.
Πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μανταρίνι φτιάξτε μπαλάκια στρογγυλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα
Αφήστε σκεπασμένες για 20 λεπτά ακόμα πάρτε ένα ποτήρι και πατήστε το ζυμαράκι στην μέση ,γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με σάλτσα μπόλικο τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς!!Μπέικον σαλάμι αέρος και ντομάτα τις δίνει ξεχωριστή γεύση.
Βάλτε αυγό στο γύρω γύρω στην πιτουλα και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.