Συνταγές
Φοβερό φαγητό – η αγαπημένη μας μακαρονάδα ταλιατέλες με λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζω ένα πακέτο Ταλιατελες σύμφωνα με της Οδηγίες βρασμού της συσκευασίας τα σουρωνο και τους προσθέτω λίγο βούτυρο λιωμένο Κέρκυρας μοσχοβολάει
Σε μία κατσαρόλα σωταρουμε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μελιτζάνα ψιλοκομμένη καρότο ψιλοκομμένο, κολοκυθάκια ψιλοκομμένα πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης και πράσινη ψιλοκομμένη, τα σωταρουμε όλα να μελωσουν βάζω αλάτι και πιπέρι λίγο πάπρικα λίγη καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια λίγο σκόρδο σε σκόνη λίγο μπουκοβο μια μικρή δάφνη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
στο τέλος θα βάλουμε φρέσκα μανιτάρια λευκά τα οποία έχω κόψει σε φέτες βαζω και σπιτική σάλτσα ντομάτας αν δεν έχουμε σάλτσα ντομάτας πουμαρο η σάλτσα με βασιλικό.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα σάλτσα λαχανικών και τριμμένο τυρί κάποια γραβιέρα πικάντικη η Ανθότυρο Κρήτης που ειναι υπέροχο
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για μακαρονάδα με τα υλικά της αγαπημένης μας χωριάτικης
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 1 μεγάλη πράσινη, στρογγυλή πιπεριά, σε πολύ μικρά κυβάκια
- 2 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα, σε πολύ μικρά κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, τριμμένη
- 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ξερή μυζήθρα ή κυβάκια φέτας, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη «σάλτσα» να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και, έτσι όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη «χωριάτικη» σάλτσα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε από πάνω ξερή μυζήθρα ή προσθέτουμε κυβάκια φέτας και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Λευκά ξηρά κρασιά, φρέσκα, χωρίς να έχουν περάσει από βαρέλι.