Συνταγές
Τέλεια καρυδόπιτα , αφράτη, ζουμερή , με το σιρόπι να τρέχει και εμείς που την κοιτάμε να μένουμε άφωνοι ! !
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλιτζάνι του (τσαγιού) αλεσμένα καρύδια
1 τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
300gr λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
3 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2,5 φλιτζάνια του (τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιροπι
2 ποτήρια του νερού μετρια ποτήρια νερό
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη !!Όχι καλά γεμάτα
1 κουταλιά σούπας κακάο
σταγόνες από μισό λεμόνι
το σιρόπι αυτό το βράζετε για 5 λεπτά και το ρίχνετε καυτό πάνω σε καυτό γλυκό
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ αυγά ζάχαρη στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υλικά και τέλος το αλεύρι
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρέξ 25εκ
Ψήστε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 50 λεπτά θα το δείτε
Να βάζετε ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό πριν σιρόπιαστε την πίτα καρφώστε πρώτα με κάτι μυτερό για να περάσει το σιρόπι μέσα
Σερβίρετε με σαντιγί η σιρόπι σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.