Συνταγές
Τέλεια και πεντανόστιμα ωτία φιογκάκι
Η Συνταγή είναι της κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά,
1,1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη,
1/2 του τσαγιού γάλα,
1/3 του τσαγιού σπορέλαιο,
3 πρεζες αλάτι,
1 γιαούρτι κεσεδακι αγελαδινό,
2 βανίλιες,
2κ γλυκού μπεικιν,
μισοκ του γλυκού σόδα,
αλεύρι 1,200 περίπου θα το δείτε να μην κολλάει στα χέρια προσοχή μην ρίξετε όλο το αλεύρι κρατάμε μια κούπα μπορεί να μην το πάρει όλο πρώτου ρίξουμε το μπεικιν με την σόδα, λάδι σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αυγά την ζάχαρη το γάλα το γιαούρτι το αλάτι την σόδα το μπεικιν τα ρίχνουμε στο αλεύρι και το κοσκινιζουμε σιγά σιγά και ζυμώνουμε κάνουμε την ζύμη
5 κομμάτια τα κάνουμε στρογγυλά τα πατάμε λίγο να πάρουν σχήμα και τα αφήνουμε να ξεκουραστουν για μισή ώρα ανοίγουμε φύλλο πάχος εκατοστό
Κόβουμε λωρίδες και μετά τα κάνουμε σε σχήμα ρομβου τα βάζουμε σε λαδόκολλα βάζουμε το λάδι να κάψει να μην είναι πολύ καυτο γιατί θα καούν μόλις πάρουν χρώμα τα βάλουμε σε χαρτί τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι της κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.