Συνταγές
Τυρόπιτα χωριάτικη με χειροποίητο φύλλο απ’ άκρη σ άκρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Φυλλο
1 ποτ νερό
1 φλυτζ του καφέ λάδι
Αλάτι
1 κσ ξυδι
Βουτυρο 150γρ
Αλεύρι όσο πάρει (εμένα μ πηρε γυρω στα 500)
Γέμιση
2 αυγά
Φέτα
Ανθότυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το νερό το ξυδι το αλάτι το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμαρακι μαλακό και εύπλαστο (το βούτυρο αργότερα)
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Έπειτα χωρίζουμε σε μπαλάκια εμένα μου έβγαλε 10 όσο ένα μανταρίνι
Ανοίγουμε με τον πλαστη στο μέγεθος ενός πιατου για φρουτο και εδώ χρησιμοποιείται το βουτυρο. Βάζουμε το φυλλο στο πιατο και το βουτυρωνουμε με τα χέρια μας κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 4 σκεπάζουμε με μεμβρανη βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.
Το ίδιο κάνουμε και με τα αλλά 5 φυλλα
Βουτυρωνουμε το ταψί ανοίγουμε σ ενα μεγαλο φυλλο το πρώτο πιατο στρωνουμε στο ταψί βάζουμε την γέμιση και στην συνέχεια κάνουμε το ίδιο για το άλλο φυλλο το οποίο βάζουμε από πάνω
Ρίχνουμε το υπόλοιπο βουτυρο και ψηνουμε στους 180 για μια ωριτσα
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμη Φετόπιτα ή αλλιώς τυρόπιτα χωρίς φύλλο!.
Σήμερα ετοιμάσαμε μία φανταστική τυρόπιτα χωρίς φύλλο ή αλλιώς φετόπιτα! Φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο και είναι πολύ νόστιμη! Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά
3 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 ml νερό
120 γρ βούτυρο
Δυόσμο
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν
300 γρ φέτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και το νερό. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος, βάζουμε την σπασμένη φέτα και την αναμιγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Στην συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 30 εκατοστών περίπου και πασπαλίζουμε από πάνω με άσπρο και μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Η φετόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!