Συνταγές
Σήμερα είπαμε να κάνουμε μια λαχραριστήκαι τραγανή τυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
750 γρ. αλεύρι Κούλα
2 ποτήρια νερό
4 πρέσες αλάτι
Φυτίνη και σπορέλαιο μισό- μισό
Γέμιση
500 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
Λίγο γάλα, λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμωσα το ζυμάρι 15 λεπτά και το χώρισα σε δύο ίσα μέρη, άνοιξα δύο φύλλα μεγάλα, τα άλειψα με το βούτυρο και το λάδι και έκανα πολλά διπλώματα το κάθε ένα ξεχωριστά, ένα μικρό τετράγωνο.
Και μετά το ξαναανοίγω όσο είναι το ταψί, βάζουμε την γέμιση και μετά το άλλο φύλλο το αλείφουμε από πάνω με λάδι, χαράζουμε, (δεν κόβουμε).
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου στην αντίσταση στην κάτω σχάρα.
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Λαχταριστή, μυρωδάτη, μαμαδίστικη κασεροτυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα στην εστία 2 ποτήρια νερού γάλα φρέσκο να ζεσταθεί! Ρίχνουμε 6 κτσ. σιμιγδάλι χοντρό, ανακατεύουμε στο χαμηλό να πήξει.
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 50 γρ. βούτυρο μαλακό.
Ανακατεύουμε να λιώσει και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ενα μπολ χτυπάμε ελαφρώς 5 αυγά ίδιου μεγέθους.
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Τέλος ρίχνουμε 300 γρ. τριμμένη φέτα, 300 γρ. τριμμένο κασέρι και λίγο μαυροπίπερο, τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψάκι ή πυρέξ, (28 Νο.), πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κασέρι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις για 50 λεπτά, φυσικά στον φούρνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”