Συνταγές
Πεντανόστιμα Κορνέ γεμάτα από αρώματα και γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα παντισερι.
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμ. ζάχαρη
1 μπαστούνι βανίλια
1 αυγό
3 κρόκους αυγών
20 γραμ. κορν φλάουρ
20 γραμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Για τα κορνε
500 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
50 ml κρέμα γάλακτος
4 γρ ξερή μαγιά
80 γρ ζάχαρη
90 γρ σπορέλαιο
1 ασπράδι
1 κρόκο
Για τα χωνάκια
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθούν.
Αναμειγνύουμε την μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε λωρίδες με πλάτος 2-3 εκατοστά.
Βουτυρώνουμε τους κώνους για κορνέ και τυλίγουμε τις λωρίδες.
Τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και τις τοποθετούμε όρθιες σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τα κορνέ κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε.
Εκτέλεση για τη κρέμα
Βάζουμε σεκατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Χαράζουµε τη βανίλια και το µπαστουνάκι βανίλιας (για περισσότερο άρωµα, θα το αφαιρέσουµε µόλις βράσει η κρέµα).
Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.
Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα, τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη.
Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέµα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.
Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά. Τη βάζουµε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή τη στρώνουµε µε παλέτα.
Βάζουμε καρύδια στο μπλέντερ τα κάνουμε ψύχα και όταν γεμίζω τα κορνέ τα βουτάμε μέσα στη ψυχα για να κολλήσει πάνω στην κρέμα. Λιώνουμε λίγο κουβερτούρα και κάνουμε τις γραμμές.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.