Συνταγές
Ο πιο τέλειος μπακλαβάς αρωματικός με φιστίκι και καρύδι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Με ήχο του φύλλου όταν τον κόβεις που σου δημιουργεί συναισθήματα – απλά μαγικός μπακλαβάς!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλλο κρούστας
300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο,(της αρεσκείας σας)
400 γρ ψίχα φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα
400 γρ καρύδια αλεσμένα
1 κ σ. κοφτή κανέλλα
1/2 κγ γαρίφαλο σκόνη
1/κ.γ ανθόνερο
Σιρόπι
1.200 γρ ζάχαρη
750 γρ νερό
2 κ.σ μέλι καλό(ανθόμελο έβαλα)
Χυμός από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα φυστίκια και τα καρύδια
Τα βάζουμε χωριστά
Στα καρύδια ρίχνουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο
Τα φιστίκια τ αφήνουμε ως έχουν
Κρατάμε λίγα στην άκρη για τη διακόσμηση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στενόμακρο μικρότερο της κουζίνας και στρώνουμε 6 με 7 φύλλα βουτυρωμένα
Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια όλη την επιφάνεια
Συνεχίζουμε με αλλά 6 με 7 φύλλα βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια
Συνεχίζουμε με βουτυρωμένα σκέτα φύλλα επάνω
Ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο Και κόβουμε το μπακλαβά σε κομμάτια
Ψεκάζουμε με λίγο νερό με 1/2 κ.γ ανθόνερο μέσα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο , χαμηλό έως μέτριο φούρνο περίπου 1 ώρα
Όταν τον βγάλουμε απ’ το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βάνα Ντελή-Χρυσές Συνταγές”