Συνταγές
Καλοκέραστο να’ ναι! Γιαουρτογλυκό ψυγείου εύκολο και δροσερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Για την κρέμα
▪1 φακελάκι ζελέ▪2 ποτήρια χυμό κεράσι,▪1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος,500γρ παγωμένη.▪2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι, 400 γρ ▪1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για το ζελέ
2 συσκευασίες φρουί ζελέ
Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τα ▪1φλυτζάνι από το χυμό κεράσι. Ετοιμάζω το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες το ζεστό χυμό κεράσι, (χρησιμοποιώ όση ακριβώς ποσότητα αναγράφει το πακέτο). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει.
Χτυπάω με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζω να χτυπάω καλά για λίγο ακόμα.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κρυωμένο ζελέ κεράσι που έχω ετοιμάσει. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.
Για τη βάση και τη συναρμολόγηση:
Βάζω σε ένα μπολ το μισό φλυτζάνι χυμό βύσσινο που έχει περισσέψει και βυθίζω εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο.
Στρώνω τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του.
Πάνω από τα μπισκότα απλώνω την κρέμα. Σκεπάζω το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
Για το ζελέ:
Ετοιμάζω τις δύο συσκευασίες ζελέ κεράσι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνω τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.
Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αδειάζω τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού. Το ξανασκεπάζω και το ξαναβάζω στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως.
Σερβίρω το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.
Έκανα αυτή την δόση σε δύο ταψάκια αλουμινίου μιας χρήσης 36 x29 εκ.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Το γλυκό μας για αύριο Δροσερό γλυκό ψυγείου! Αυτή τη φορά σε ατομικά μπολ.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
200 γρ. πολτοποιημενες φράουλες
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
200 ml. ζεστό νερό
1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
5 κτσ. κοφτές ζάχαρη
700 ml. γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, (225 γρ.)
80 γρ. βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στην κατάψυξη για να παγώσουν. Βράζουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αλέθουμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το βιτάμ το οποίο έχουμε λιώσει. Βάζουμε το μίγμα σε μπολάκια, προσθέτουμε την κρέμα, βάζουμε τα μπολάκια στην κατάψυξη για 20′ λεπτά.
Ανακατεύουμε τον ζελέ με το ζεστό νερό, προσθέτουμε τις παγωμένες φράουλες το ρίχνουμε πάνω από τα μπολακια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.