Συνταγές
Αφράτα τσουρεκάκια που έχουν μπισκοτένια υφή – Πολύ απολαυστικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν έχουμε βάλει μαγιά με μπεκιν τα εχουμε κάνει μπισκότα είναι φέρνουν αρκετά τα τσουρέκια γιατί έχουν το μαχλεπι κ το κακουλε
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Τέσσερα αυγά.
Δύο γιαούρτια των 200 γρ. στραγγιστό .
300 γρ.ζαχαρη.
250 γρ.καλαμποκέλαιο .
Δύο μπεκιν .
Ένα κ.γλ.κακουλε.
Ένα κ.γλ.μαχλεπι.
Δύο κιλά αλεύρι κούλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινισει το αλεύρι,
Ρίχνουμε τα μπεκιν, το κακουλε, κ το μαχλεπι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά,με τη ζάχαρη,έπειτα προσθέτουμε το λάδι,κ στη συνέχεια τα γιαούρτια
Όταν ενσωματωθούν, τα Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι, κ ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή να πλάθεται.
Κάνουμε το σχέδιο αλείφουμε,με αυγό Ρίχνουμε σουσάμι,κ ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντίσταση έως ότου ροδίσουν.
*πιο μπισκότα τα έχω αν τα θέλετε πιο αφράτο το αλεύρι να το βάλετε σιγά σιγά όσο χρειαστεί να είναι η ζύμη αρκετά μαλακή κ όταν τα πλάθεται να βάζετε λίγο λαδι στο χέρι σας!!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Γιατι αγαπάμε τα νόστιμα, τραγανά και εύκολα που φτιάχνονται!
Κουλουρακια Σμυρνέϊκα
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ ζάχαρη
2 κρόκους
280γρ χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
110γρ κονιάκ
1 1/2 κιλό αλεύρι γοχ
20γρ μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
Κρόκους για το αλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε να μην έχει κομμάτια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, χτυπάμε. Προσθέτουμε το χυμό, τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το 1 κιλό αλεύρι και χτυπάμε. Ελέγχουμε αν η ζύμη κολλάει ή πλάθεται. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι Η ζύμη να μην κολλάει. Εμένα το πήρε όλο το αλεύρι.
Πλάθουμε κουλουράκια, τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.