Συνταγές
Δοκιμάστε το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φύλλο κρούστας
200γρ βούτυρο νηστίσιμο λιωμένο Spry ή μαργαρίνη ή ηλιέλαιο
Για την κρέμα: (για το μεγάλο pyrex 25×35)
12 κουτ.σ. ζάχαρη
1/2 ποτ.νερού σιμιγδαλι
6 κουτ.σ.Corn Flour ή (για να φέρει χρώμα στην κρέμα, βάζουμε 3 κσ corn flour και 3 κσ. Κασταρτ παουτερ, είναι νηστίσιμο)
5 ποτ γάλα καρύδας ή αμύγδαλου
5 ποτ.νερό
1κσ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
1/2κγ μαστίχα
2 κσ.βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μισά φύλλα λαδωνοντας ένα-ένα.Να είναι έξω από το pyrex γύρω στα 9cm(δεν το κόβουμε ούτε τα διπλώνουμε)Οταν βάλουμε την κρέμα τα γυρίζουμε μέσα λαδώνοντας ένα ενα. Βάλουμε ενα φύλλο και το πιέζουμε να μπει μεσα στις ακριες του pyrex για να μην βγει η κρέμα. Τα επόμενα τα λαδώνουμε, το τελευταίο, το πιέζουμε με το πινέλο πάλι μέσα τριγύρω.
Χαράζουμε τα φύλλα μόνο, με ενα μυτερό μαχαίρι. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά με το βούτυρο που έμεινε και ραντίζουμε με λίγο νερό. Για να μην σηκωστουν τα φύλλα.Ψήνουμε στους170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντίστασης για 1 ώρα.
Σιροπι:
2 3/4 ζάχαρη
2 3/4 νερό
λιγο ανθόνερο
φλούδα λεμονιού (βανιλια)
ξυλάκι κανέλα.
Βράσει 5-6 λεπτά. Τέλος βάλουμε 1 κσ μέλι.
Χλιαρό το σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δεν σκεπαζουμε Σερβίρουμε μετά 6-7 ώρες.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.