Γλυκα
Μαγικό δίχρωμο σοκολατένιο μπράουνι με τυρί κρέμα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
Χωρίς αυγά και γάλα και όμως τόσο νόστιμο που νομίζεις ότι είναι αγοραστό! Έχει ένα ”μυστικό” υλικό που το κάνει τόσο ζουμερό!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΙΓΜΑ
2 κούπες αλεύρι
1 1/3 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη
2 βανίλιες
1 κούπα νερό ( ΌΧΙ βραστό )
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 μέτριο ώριμο μήλο καθαρισμένο και πολτοποιημένο με 2-3 κ.σ νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΙΓΜΑ
250 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
3 κ.σ γεμάτες Μερέντα ή Νουτέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ’ένα μπολ και το μήλο το οποίο είναι το μυστικό υλικό που κάνει το μπράουνι αυτό τόσο ζουμερό και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα να ενωθούν καλά. Δε χρειάζεται μίξερ.
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι μέτριο 24Χ34 περίπου.
Σ’ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια και το βάζουμε στα μικροκύμματα για 20 περίπου δευτερόλεπτα να ρευστοποιηθεί.(ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!)
Ρίχνουμε κουταλιές από τη λευκή κρέμα πάνω από το σοκολατένιο μίγμα και ρίχνουμε και την Μερέντα εδώ κι εκεί.
Μ’ένα μαχαίρι κάνουμε κύκλους στο μίγμα για να δημιουργήσουμε τα ”νερά”και να γίνει δίχρωμο το μπράουνι.
Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά μόνο!
Όσο κάθεται γίνεται όλο και πιο ζουμερό!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”