Συνταγές
Εύκολο brownie με τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά
110 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο
160 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
3 αυγά
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στεβιας η κανονική
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Μια χούφτα καρύδια μπέκαν η κανονικά χοντροκομμένα (προαιρετικά)
2 βανίλιες
Κακάο άγλυκο για το ταψάκι
Για τη κρέμα τυριού:
1 μικρή συσκευασία (300 γρ.) τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
50 γρ. Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160′ C βαθμούς αέρα.
Σε χαμηλή φωτιά μέσα σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και κατόπιν προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Σε μπολ χτυπάμε με αυγοδαρτη τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και τέλος τα καρύδια.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με κακάο ταψάκι μικρό 20Χ20.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδαρτη την κρέμα Φιλαδέλφεια, τον κρόκο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε πάνω στο σοκολατένιο μείγμα και με ένα μαχαίρι η ξυλάκι κάνουνε κύκλους.
ψήνουμε στον φούρνο για 30′-35′ λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί το brownie (όταν το αγγίξετε να νιώσετε ότι είναι ψημένο). Αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.