Connect with us

Συνταγές

Μία εξαιρετική συνταγή για κομποκούλουρα….

Published

on

62312255 2350002418589937 929867785452912640 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Ελένη Τολιοπούλου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”

Αφου σιροπιαζονται δεν ειναι σαν μπισκοτα. ειναι απαλα σαν βαμβακι και λιωνουν στο στομα.

ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
1φλυτζανα τσαγιου γαλα χλιαρο
1 φλυτζ του καφε σπορελαιο
1 κουταλια σουπας ζαχαρη
1/2κουταλακι αλατι
1 μπεικιν
1 κυβο μαγια
2 βανιλιες
Περιπου 1 κιλο αλευρι
Χρειαζομαστε ακομη 250 γρ βιταμ δηλ ενα πλακακι 1 κουταλια σουπας ζαχαρη και ξυσμα απο λεμονι 2 κουταλακια περιπου

Σιροπι
3 φλυτζανες τσαγιου νερο
2μιση ζαχαρι
1 βανιλια
5 λεπτα βρασιμο.το αφηνουμε να κρυωσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο χλιαρο γαλα λιωνουμε την μαγια ριχνουμε τα αυγα χτυπημενα την ζαχαρη το λαδι το αλατι το μπεικιν βανιλιες.αφου τα ανακατευουμε καλα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι.ισως δεν το χρειαστει ολο το αλευρι.σε μενα περισσευουν περιπου 100 150 γραμ.ζημωνουμε να γινει μια λεια και απαλη ζυμη.

Την κοβουμε σε 4 ισα κομματια την σκεπαζουμε κανενα τεταρτο να ξεκουραστει.
Λιωνουμε το βουτυρο οχι πολυ να εχει την μορφη κρεμας.ριχνουμε 1 κουταλια ζαχαρη και μια κουταλια σουπας ξυσμα λεμονιου η πορτοκαλιου.

Παιρνουμε 1 κομματι ζυμης το ανοιγουμε σε μακροστενο φυλλο λεπτο(οχι για πιτα)αλοιφουμε με το λιωμενο βουτυρο και το διπλωνουμε στα τρια.το βαζουμε σε μακροστενο δισκο και στο ψυγειο μιση ωρα.στην συνεχεια ανοιγουμε και τα υπολοιπα βαζοντας και αυτα στο ψυγειο.

Μεχρι να τελειωσουν ολα το πρωτο φυλλο ειναι ετοιμο.το βγαζουμε και το κοβουμε λωριδες παχους ενος δαχτυλου.στο καθε φυλλο βγαζουμε περιπου 16 λωριδες.παιρνουμε καθε λωριδα απο τις δυο ακρες την τραβαμε λιγο και την στριβουμε αντιστροφα δηλ το ενα χερι θα γυριζει εμπρος το αλλο πισω το γυριζουμε και το δενουμε κομπο.

Το βαζουμε σε βουτυρομενο ταψι και ψηνουμε σε φουρνο με αερα στους 180 μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.δηλ.ουτε πολυ ψημενα ουτε αψητα.εγω τα βλεπω με το ματι αλλα περιπου 20 λεπτα ειναι αρκετα.τα βγαζουμε και τα ριχνουμε λιγα λιγα στο κρυο σιροπι.δεν τα αφηνουμε πολυ στο σιροπι ισα τα κανουμε μια βουτια και τα βγαζουμε σε πιατελα.γινονται περιπου 60 με 65 κομματια.

Η Συνταγή είναι της κ. Ελένη Τολιοπούλου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές56 λεπτά ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές3 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές5 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές6 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές7 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές8 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Exit mobile version