Συνταγές
Καταπληκτικά τυροπιτάκια μπαστουνάκια με ωραία γέμιση και υπέροχο τραγανό χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ό.χ. Εγώ χρησιμοποιώ ΚΟΥΛΑ
1 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ μου έβαλα όλα τα υλικά..τα ανακάτεψα.. στη συνέχεια πρόσθεσα το νερό χλιαρό….και το άφησα να χτυπηθεί με το γάντζο περίπου για 5’….
Στη συνέχεια βάζω το ζυμάρι μου σ’ένα λεκανακι και το αφήνω να ξεκουραστεί για 60′
ΥΛΙΚΆ ΓΈΜΙΣΗΣ
600 γρ φέτα
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά Χανίων (εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή και όλο φέτα)
400 γρ γραβιέρα Κρήτης
3 αυγά
Πιπέρι
Μπορείτε και δυόσμο εάν θέλετε.
Σε κάποια βαζουμε και λίγο τυρί blue cheese για πιο πικάντικα.
Σπάμε τα αυγά μου σ’ένα μπολάκι και αφού τρίψουμε καλά τη φέτα προσθέτουμε τη μυζήθρα τη τριμμένη γραβιέρα τα σπασμένα αυγά και το πιπέρι…τα ανακατεύουμε καλά τα χωρίζουμε σε 38 στενομακρα και τα τοποθετουμε στο φύλλο…τα τυλιγουμε …. τα κλείνουμε στο πλάι .
για να μη φύγει η γέμιση
Το υλικό για το ζυμάρι…Και τη γέμιση είναι για 38 μπαστουνακια
Το κάθε ζυμαρακι είναι 90 γρ …φτιάχνουμε ένα στενομακρο φύλλο και το κόβουμε στη μέση…τυλιγουμε από τη στενή πλευρά.
Στο εσωτερικό του φύλλου πετάμε με το πινέλο λίγο ελαιόλαδο.. και από πάνω όταν το κλείσουμε …το περνάμε με πινέλο κ λαδάκι
Ψήσιμο πάντα στο κάτω μέρος του φούρνου, καλά προθερμασμενος στους 200° πάνω κάτω για περίπου 40′
Αυτό βέβαια εξαρτάται από το φούρνο σας.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.