Συνταγές
Εδώ είναι η πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. αλεύρι ΜΑΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, 1 κτσ. ξύδι, 1 κτγ. αλάτι, 350 ml. νερό ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί, κόβω την ζύμη σε 10 μπαλάκια ανοίγω φύλο με νισεστέ.
Γέμιση
Σωτάρω σε ελαιόλαδο φρέσκα κρεμμυδάκια και ένα ξερό κρεμμύδι, βάζω το σπανάκι και ένα πράσο κομμένο, άνιθο, αλατοπίπερο και μόλις κρυώσει η γέμιση βάζω 400 γρ. φέτα, 5 φύλλα πάνω, 5 κάτω, χαράζω την πίτα βάζω ελαιόλαδο, ραντίζω με λίγο νεράκι και ψήνω 40-50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο που γεμίζει με μυρωδιές το σπίτι
Η συνταγή είναι από κ. Έλλη Παπαριστείδη – “Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
-ένα κιλό σπανάκι
-περίπου ένα ματσάκι κρεμμυδάκια
-μπόλικο άνηθο
-λίγο αλάτι
-τουλάχιστον 300 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένω καλά το σπανάκι, το κόβουμε, το τρίβουμε με τα χέρια και το αφήνουμε σε μία λεκάνη να βγάλει τα υγρά του. Σουρώνουμε τα νερά που θα βγάλει και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά, τη φέτα σε κομμάτια και ξανατρίβουμε με τα χέρια ανακατεύοντας να πάνε παντού.
Για το φύλλο, ρίχνουμε σε μία λεκάνη 800 γρ. αλεύρι, λίγο αλάτι, κάνω μία γουβίτσα και ρίχνουμε 5-6 κουταλιές λάδι και χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου 1,5 ποτήρι).
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Κάνουμε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα, 2 κάτω, 2 πάνω με λάδι στο ενδιάμεσο, σε λαδωμένο ταψί. Ψήνω 50΄-60΄ (ανάλογα με το φούρνο).
Μέχρι να γίνει καθαρίζουμε την κουζίνα και γεμίζει μυρωδιές το σπίτι.
Η συνταγή είναι από κ. Έλλη Παπαριστείδη – “Χρυσές Συνταγές”