Συνταγές
Συνταγή για σπανάκι σουφλέ – πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
Υλικά
– φέτες, (6-8) ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
– 1 κιλό σπανάκι
– 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1,5 κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος
– 2 αυγά
– 100 γρ. φέτα
– 250γρ. κίτρινο τυρί
– αλάτι
– πιπέρι
– ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ζεματάμε, (αν είναι φρέσκο, αν είναι κατεψυγμένο πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα), σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύω.
Χτυπάμε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γάλα, (ή την κρέμα), βουτάμε τις φέτες το ψωμί στο μείγμα και τις στρώνουμε σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω το σπανάκι, καλύπτουμε με το κίτρινο τυρί.
Περιχύνουμε με το μείγμα γάλα/αυγά που έχει περισσέψει και το αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα πριν το ψήσουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε και άνηθο στο σπανάκι, του πάει πολύ!
Η συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..