Συνταγές
Εξαιρετική πρόταση για τέλεια σπανακοτυρόψωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κτγ. ζάχαρη
2 κτγ. αλάτι
250 γρ γάλα
1 ασπράδι
70 γρ. σπορέλαιο
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβω 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τσιγαρίζω ελαφρώς, προσθέτω το σπανάκι, άνηθο, λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και πολύ λίγο νεράκι. Αφήνω να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει προσθέτω το τριμμένο τυρί και ανακατεύω.
Για τη ζύμη στο ζεστό γάλα προσθέτω τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ασπράδι και το λάδι και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνω μία μαλακιά ζύμη. Σκεπάζω με μεμβράνη και μία κουβερτούλα και αφήνω στην άκρη μία ώρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω σε 10 ίσα μπαλάκια και τα αφήνω για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένα με πετσετούλα να μην ξεραθούν.
Ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε πίτα μία πιθαμή και κόβω στη μέση. Δείτε τις φωτογραφίες στο πρώτο σχόλιο.
Βάζω τα ψωμάκια στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνω για 10-15 λεπτά να ξεκουραστούν. Αλείφω με τον κρόκο ανακατεμένο με 2 κτσ γάλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, ή ανάλογα με το φούρνο. Μόλις βγεί αλείφω με πινέλο με βούτυρο και σκεπάζω για να μαλακώσει.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..