Συνταγές
Σπανακόπιτα εύκολη με χειροποίητο φύλλο – Ωραιότατο φύλλο, εύκολο και γρήγορο με γευστικότατο αποτέλεσμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο κάβο του μίξερ 650 γρ. αλεύρι, 350 γρ. νερό χλιαρό, 2 κτσ. ελαιόλαδο, 2 κτσ. ξύδι, 1 κτγ. αλάτι, 2 πρέζες μπέικιν πάουντερ, μοιράζω την ζύμη σε 2 μπαλίτσες το ένα πιο μεγάλο για κάτω.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε μέχρι να κάνω την γέμιση. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο κρεμμύδι και πράσο ψιλοκομμένα. Στύψιμο το σπανάκι με κρεμμυδάκια φρέσκο το πράσινο μέρος με λίγο αλάτι.
Βάζουμε ανθότυρο, μανούρι, φέτα, πιπέρι, αυγά, λίγο τραχανά, άνηθο, πιπέρι. Ανοίγουμε τα φύλλα τετράγωνο, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο λιωμένο, διπλώνουμε σαν φάκελο βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα πιάτο βάζουμε το ένα ρίχνουμε πάλι αλεύρι και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Το ίδιο και το άλλο φύλλο.
Ανοίγουμε το ένα, αλείφω το ταψί του φούρνου με λάδι, βάζουμε φύλλο, ρίχνουμε λίγο λάδι και τριμμένη φρυγανιά να γίνει τραγανό το φύλλο, τοποθετούμε την γεμίσει, το άλλο φύλλο, αλείφουμε με λάδι και ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά στην κάτω σχάρα, μετά πιο πάνω με 175 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Εδώ είναι το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.