Συνταγές
Ότι καλύτερο σπιτικό τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραία ιδέα κ για άλειμα σε κράκερ, σε παξιμάδι.
Η συνταγή είναι από Giota Fragkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 λίτρο φρέσκο γάλα του εμπορίου
-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα σε αντικολλητική κατσαρόλα για να μην πιάσει ο πάτος και καεί. Μόλις πάει να φουσκώσει το γάλα ρίχνω μια κουταλιά χυμό και ανακατεύω ελαφρά, ανά 1 λεπτό ρίχνω και τις άλλες τρεις κουταλιές χυμό και αποσύρω από την φωτιά.
Αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και αδειάζω όλη την κατσαρόλα σε μια καθαρή πετσέτα που έχω στρώσει πάνω από ένα σουρωτήρι.
Σφίγγω την πετσέτα να στραγγίξει το υγρό και το ρίχνω σε ένα multi ή μπλέντερ. Φροντίζω να κρατήσω λίγο υγρό από αυτό που στράγγιξε γιατί θα το χρειαστώ.
Ρίχνω 1/2 κτγ. αλάτι και 3 κτσ. από το υγρό (τυρόγαλο) και το χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλω. Με 2 λίτρα γάλα έφτιαξα 300 γρ. κρέμα τυρί.
Εννοείται ότι αν θέλουμε μπορουμε να το αρωματίσουμε με βότανα όπως θρούμπι ή οτιδήποτε μας αρέσει. Εγώ το άφησα έτσι γιατί μπορουμε να το φάμε σκέτο αλλά να φτιάξουμε και ένα ωραίο cheesecake.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Ετοιμάστε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η συνταγή είναι από Giota Fragkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.