Συνταγές
Τυρόπιτα ανεβατή ηπειρώτικη στην φόρμα του κέικ για όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1.5 φλ του νες καφε γαλα χλιαρό
2 αυγά
3/4 κουπας ελαιόλαδο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 κουπες αλεύρι γ.ο.χ
1 μαγιά φακελάκι
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 Κ.γ αλάτι
400γρ φέτα + 1 κούπα διαφορά τριμμένα τυριά γκουντα ρεγκατο κ.τλ ότι θελετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το γαλα χλιαρό με την ζάχαρη την μαγιά και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατέυω καλά. Αφήνουμε ένα τέταρτο να ενεργοποιηθεί.
Σε μια λεκανιτσα χτυπάω τα αυγά προσθέτω το ελαιόλαδο το μείγμα της μαγιάς ανακατέυω συνεχίζω προσθέτοντας το αλεύρι και το αλάτι ανακατευουμε καλά να ομογενοποιηθούν
προσθέτουμε την φέτα και το τριμμένο τυρί.Σε μια λαδωμένη φόρμα του κέικ ριχνω το μείγμα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μιση ωρα να ανέβει
Ψηνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Απίθανα τυρόπιτακια, πεντανόστιμα και καλοψημένα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2κουπες(του νες καφέ)χλιαρό γάλα
2φακελακια ξηρή μαγιά
3φλυτζανακια του καφέ ελαιόλαδο
2αυγα
1κ.γ.ζαχαρη
1,5κ.γ.αλατι
1κιλο περίπου αλεύρι
Γεμιση
500γρ.φετα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το γαλα,μαγιά,ζαχαρη και ανακατευουμε έπειτα ρίχνουμε το λαδι,αυγά αλάτι στο τέλος το αλεύρι και ζυμωνουμε.Η ζυμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χερια.
Σκεπαζουμε με πετσέτα ή μεμβρανη το μπολ με τη ζύμη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.Επειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε έξι ίσα κομμάτια.
Ανοιγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε 8τριγωνακια,βάζουμε γέμιση στο καθένα τυλίγουμε και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερα 30-40λεπτα ανάλογα το φούρνο.Βγαινουν 48τυροπιτακια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”