Συνταγές
Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με νόστιμο τραγανό φύλλο και μυρωδάτη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Marina Hatzidaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
σιρόπι
700 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό
2 ξύλα κανέλας
4 καρφάκια γαρίφαλο
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
Βράζουμε για 8 έως 10 λεπτά το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..✓
Κρέμα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/4 της κούπας κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα ενός λεμονιού
4 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
χτυπάμε και τους κρόκους ελαφρώς και τους ενσωματώνουμε με τα ασπράδια απαλά με μία μαρίζ.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα (αφήνοντας λίγο για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ…) Την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι το κορν φλάουρ, και αφήνουμε να ζεσταθεί ανακατεύοντας συνεχώς.
στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και να δέσει.
αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά προσθέτουμε Το βούτυρο ανακατεύουμε και καλύβουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην πιάσει κρουστά.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα
Βουτυρώνουμε το ταψί μας… Αρχίζουμε να βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και να τα στρώνουμε στο ταψί… Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω, προσθέτουμε την κρέμα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βουτυρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα σκεπάζουμε κλείνουμε πολύ καλά γύρω γύρω, και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που μας έχει μείνει.
χαράζουμε το γλυκό μας, και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μία ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο.
Μόλις βγει από το φούρνο το ραντίζουμε σιγά-σιγά με το σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί
Νόστιμη συνταγή από “Marina Hatzidaki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”