Συνταγές
ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΠΑΝΑΝΑΣ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
4 μπανανες καθαρισμενες και κομμενες σε ροδελες
2 αυγα,
220 γραμμαρια ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
180 ml σπορελαιο,
6 κουταλιες της σουπας κακαο,
500 γραμμαρια φαριναπ αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!Ριχνουμε το γαλα,το σπορελαιο σιγα σιγα
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι κακαο
Βουτυρωνουμε το ταψι μας 28 νουμερο και τοποθετουμε στην σειρα τις ροδελες μπανανας
Ριχνουμε πανω μιγμα
Το ισιωνουμε και το ψηνουμε στους 180 βαθμους αντιστασεις προθερμασμενο μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα τον φουρνο του καθενος αυτο το ελενχουμε με ξυλακι απο σουβλακι
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει
ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος πληρες,240 γραμμαρια κουβερτουρα,1 κουταλια της σουπας βιταμ
Ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος ριχνουμε σπασμενη την κουβερτουρα ανακατευουμε να γινει λειο κατεβαζουμε προσθετουμε το βιταμ.ανακατευουμε το αφηνουμε 3 λεπτα θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας το και το τοποθετουμε πανω στο γλυκο
Εαν θελουμε το γλυκο το σιροπιαζουμε με λιγο γαλα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.