Συνταγές
Η πιο ζουμερή πορτοκαλόπιτα με κρέμα και η πιο νόστιμη που θα έχετε δοκιμάσει…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Για την πορτοκαλοπιτα:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (450 γρ.)
200 ml ηλιέλαιο
150 γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
Χυμός από 1 πορτοκάλι
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
Σιρόπι:
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
150 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 λεμόνι το χυμό του
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα απο ενα μεγάλο πορτοκάλι
1 βανίλια
Οσο ψήνεται η πίτα, κάνουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά βράζοντας το για 10′ λεπτά.
Αφαιρούμε κατόπιν την κανέλα και τις φλούδες που τις κρατάμε για να διακοσμήσουμε την πορτοκαλοπιτα μας.
Κρέμα:
1 κιλο γάλα light
4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ
150 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
80 γρ. Φρέσκο βούτυρο
Στο τέλος ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170’C βάθους αέρα.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 10′ περίπου λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το λάδι με την ζάχαρη. Τα χτυπάμε με τον αυγοδαρτη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Κατόπιν το μπέικιν πάουντερ, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα των πορτοκαλιών, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη
κρέμα. Ανοίγουμε τη συσκευασία των φύλλων και όπως είναι ρολό κόβουμε σε φέτες (δείτε φώτο), τις τοποθετούμε σε ένα πυρεξ διαστάσεων 40×27 cm το οποίο βουτυρώνουμε. Ανοίγουμε τα φύλλα τσαλακωτά με τα χέρια μας τινάζοντας τα, ρίχνουμε το χυλό και με τα χέρια μας πάλι ανακατεύουμε να βραχουν καλά. Στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί ενώ ανοίγουμε τυχών φύλλα κολλημένα. Ψήνουμε στους 170’C βαθμούς μέχρι η πίτα μας να ροδίσει.
Δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο.
Όσο είναι ζεστή, την τρυπάμε ελαφρώς με ενα ξυλάκι για σουβλάκια και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι όλο και κάνουμε την κρέμα ως εξής:
Βάζουμε όλα τα υλικά τις κρέμας εκτός το βούτυρο σε κατσαρόλα αντικολληττικη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ενω ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να ενσωματώθει στην κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά και την προσθέτουμε πάνω στην πορτοκαλοπιτα.
Με τις φλούδες πορτοκαλιού που είχαμε βάλει στο σιρόπι κάνουμε την διακόσμηση της πορτοκαλοπιτας.
Καλη επιτυχία φίλες και φίλοι μου είναι η πιο ζουμερή πορτοκαλοπιτα και η πιο νόστιμη που θα έχετε δοκιμάσει..
Η πορτοκαλόπιτα με κρέμαείναι έτοιμη. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”