Γλυκα
Δροσερή Τούρτα με Φρουτένια Γεύση (Καλύτερη και από γιαουρτογλυκό)
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Υλικά
-παντεσπάνι ή κέικ
-γάλα
-ινδοκάρυδο
-500 γρ. χυμός μήλο, πορτοκάλι, καρότο “Οικογένεια Χριστοδούλου”
-500 γρ. γάλα
-100 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. κορν φλάουρ
-2 αυγά
-1 κ.σ. βούτυρο
-2 βανιλίνες
-100 γρ. φυτική σαντιγύ, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, βάζοντας το παντεσπάνι ή το κέικ σε ένα πιάτο. Με το πινέλο, αλείφουμε με αρκετό γάλα την επιφάνεια από το παντεσπάνι ώστε να μαλακώσει.
Κατόπιν πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ινδοκάρυδο.
Κλείνουμε το παντεσπάνι σε μία ειδική μεταλλική διαιρούμενη φόρμα διαστάσεων 20 εκατοστών.
Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε 500 γραμμάρια από ανάμεικτο χυμό μήλου, καρότου και πορτοκαλιού, προσθέτουμε και 50 γραμμάρια κορν φλάουερ. Βάζουμε το πυρέξ σε ένα μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε τα υλικά με τον αναδευτήρα έως ότου να βράσουν.
Οταν το μίγμα βράσει, το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αδειάζουμε επάνω από το παντεσπάνι στην ειδική φόρμα.
Πασπαλίζουμε και πάλι με λίγο ινδοκάρυδο και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο να κρυώσουν καλά τα υλικά.
Σε ένα άλλο πυρέξ, ρίχνουμε 500 γραμμάρια γάλα, 100 γραμμάρια ζάχαρη, 50 γραμμάρια κορν φλάουερ, τα 2 αυγά και την μία βανιλίνη. Βάζουμε το πυρέξ στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε έως ότου να βράσουν.
Οταν βράσει, το βγάζουμε από το μάτι, προσθέτουμε την 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και την μία ακόμη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε σε αυτήν το περιεχόμενο από το πυρέξ. Το κουνάμε για να καθήσει καλά σε όλο το γλυκό και αφού καλύψουμε την φόρμα με μεμβράνη την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Βγάζουμε μετά από αυτό το χρόνο την φόρμα από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Ουσιαστικά η συνταγή μας είναι έτοιμη. Προαιρετικά, μπορούμε να απλώσουμε στο επάνω μέρος της τούρτας με την μαρίζ και 100 γραμμάρια φυτικής σαντιγύ για ακόμα καλύτερη γεύση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs