Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ολόκληρο
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε 8 μεγάλα πορτοκάλια χοντροφλουδα 2 κιλά ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό ,χυμό από μισό λεμόνι μία βανίλια και 2 φύλλα αρμπαρόριζα
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια τα τρίβουμε μία βούρτσα τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν για 4 λεπτά χύνουμε το πρώτο νερό τα ξαναβάζουμε με κρύο νεράκι άλλα τέσσερα λεπτά να βράσουν χύνουμε και το δεύτερο νερό
Τα βάζουμε σε παγωμένο νερό και τα αφήνουμε για 12 ώρες και αλλάζουμε τρεις φορές το νερό βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 4 λεπτά και έχουμε ήδη κόψει και καθαρίσει τα πορτοκάλια κόβοντας τις δύο άκρες πρώτα μετά στη μέση και μετά σε κομμάτια με ένα ψαλιδάκι
Καθαρίζουμε τις ίνες που έχει το πορτοκάλι και τα βάζουμε στο σιρόπι όσο βράζει το ξαφρίζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και στο τελείωμα ρίχνουμε τη βανίλια το χυμό λεμονιού και τα φύλλα αρμπαρόριζας Καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.