Συνταγές
Γαλακτομπούρεκο ρολάκια με υπέροχη αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακ.φυλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 φλ ζάχαρη
180 γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
200 γρ βουτηρο αγελαδος λιωμμένο κρυο για τα φύλλα + 50 γρ για την κρέμα
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Σιρόπι
3 φλ ζάχαρη
3 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώσει καλά .Βαζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε 10 λεπτά από το σημείο βρασμού !
Για την κρέμα
Χτυπαω τα αυγά με την ζάχαρη πολυ καλά να φουσκώσουν προσθέτουμε την βανίλια το ξύσμα και το σιμιγδάλι και συνεχίζω το χτύπημα να ενσωματουθουν. Αφήνουμε στην άκρη βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.Μολις ζεσταθεί παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και το ανακατέυουμε με το μείγμα των αυγών να ενσωματωθεί μετά το προσθέτω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατέυω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτω τα 50 γρ βουτηρο και ανακατέυω μέχρι να λιώσει και να έχω μια αφράτη κρέμα. Παίρνουμε ένα φύλλο το κοβω στην μέση βάζουμε βουτηρο το διπλωνω στην μεση βαζω 1 κ σ γεματη κρέμα και τυλιγουμε σε ρολο. Ετσι κάνουμε για ολα τα φύλλα .
Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο βουτηρο που περίσσεψε ραντιζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μια ώρα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιάζω σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.