Συνταγές
Είναι ώρα να σας κεράσουμε ένα αφράτο γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας και 200 γρ βούτυρο lurpak, για το άλειμα των φύλων..
6 φλυτζάνες τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
4 καψάκια βανίλιες 70 γρ βούτυρο
και ξύσμα από ένα λεμόνι
6 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη σε μιά λεκάνη ή και στο μίξερ τα χτυπάμε να λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα και το σιμιγδάλι.
όταν σχεδόν χλιαθεί το γάλα όχι ζεστό το τονίζω για να μην κάψουμε τα αυγά ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα.
όταν κάνει μπουρμπολήθρες την κατεβάζετε….Να είναι ρευστή όχι σφιχτή
8 φύλλα κάτω 8 φύλλα πάνω ενδιάμεσα βουτυρωμένα
ψήνουμε στους 160 βαθμούς αερόθερμο να ψηθεί ομοιόμορφα.
Σιρόπι:
4 φλυτζάνες τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζάνες τσαγιού νερό και χυμό από μισό λεμόνι….και ένα στίκ κανέλλας .
κρύο το σιρόπι καυτό το γαλακτομπούρεκο….το αφήνετε όλη νύχτα ξεσκέπαστο
το σιρόπι από την ώρα που παίρνει βράση το κατεβάζουμε στο λίγο και το βράζουμε 10 λεπτά να δέσει μην είναι νερό
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!