Γλυκα
Έτοιμα τα πιο λαχταριστά ατομικά πολίτικα γαλακτομπουρεκάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ασπα φλωρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την κρεμα
2,5 κούπες γάλα, 1,5 κούπα σιμιγδάλι χονδρό, 3 βανίλιες, 50γρ βούτυρο αγελαδινό, ξύσμα πορτοκαλιού, μισή κούπα ζάχαρη,4 αυγά, για το σιροπι 4,5 κούπες ζάχαρη 3 κούπες νερό, 1 βανιλια, μισό λεμόνι το χυμό,700γρ φύλλο κρούστας η βηρυτου, 250γρ βούτυρο αγελαδινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε το νερό την ζάχαρη να βράσουν 15 λεπτά όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και την βανίλια, για την κρέμα χτυπαμε πρώτα τα αυγά τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους, και τα αφήνουμε στην άκρη περνουμε το γάλα με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει φουσκάλες το κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις βανίλιες το βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά βαζουμε ζελοφαν να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει
Αφού κρυωσουν και η κρέμα και το σιρόπι περνουμε τα φύλλα τα κόβουμε στο φάρδος σε τρία κομμάτια ίσια να είναι περνουμε ένα ένα φύλλο βουτυρώνουμε το διπλώνουμε στην μέση ξανά βούτυρο 2κγ κρέμα γυρναμε το φύλλο λίγο να καλύψουμε την κρέμα γυρναμε τι άκρες προς τα μέσα και ρολαρουμε χωρίς να τα σφιγγουμε στο τέλος τα βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί μόλις τα βγάλουμε από το φούρνου ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ασπα φλωρου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”