Connect with us

Γλυκα

Αφράτα με γλυκόξινη γεύση ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ – τρώγονται ζεστά και κρύα

Published

on

51604576 2368649786697077 5610418308776984576 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.

Υλικά
Για τη ζύμη:

1 1/4 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
1 /2 κουτ.γλ. αλάτι
παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:
6 μεγάλα μήλα
100 γρ.καρυδια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλ. κανέλα
2 κουτ. σούπας. καστανή ζάχαρη
Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κανέλλα και ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο της Κουζινομηχανής τοποθετούμε το χτυπητήρι Κ, και ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα έως ότου το μείγμα γίνει ψιχουλιαστό.
Προσθέτουμε το κρύο νερό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μόνο μέχρι η ζύμη να ενωθεί σε μια μπάλα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ενώ η ζύμη είναι στο ψυγείο, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια,την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε .

Μαγειρεύουμε για 6 έως 8 λεπτά, μέχρι τα μήλα να κρατούν ακόμα , αλλά και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.Τοποθετούμε την ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλαστή την ανοίγουμε και την βαζουμε σε ταρτιέρες μικρές ή σε ταψακι με φορμάκια που κάνουμε μάφινς..Γεμίζουμε τις θήκες με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και κανέλλα.
Ψήνουμε τα μηλοταρτάκια για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και άχνη και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια. ( προαιρετικά ).

Η Συνταγή είναι της κ. Ευα Μπετζ – “συνταγες της Λιχουδας”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές37 λεπτά ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές18 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές20 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές22 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές1 ημέρα ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές2 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές2 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές3 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές3 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές4 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Exit mobile version