Συνταγές
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ με αγάπη και μεράκι – Κουραμπιέδες Καρβάλης
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Ευα Σταυράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
60 κουραμπιέδες περίπου
800 γρ. αλεύρι φρέσκο καλής ποιότητας για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελαδινό ή καλύτερα πρόβειο αν βρείτε
150-200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
150 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο ανάλατο αμύγδαλο
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου (23-26 βαθμούς) για να μαλακώσει.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ήδη μαλακό βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή σκάλα μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά για να ομογενοποιηθούν.
Στον ενδιάμεσο δεύτερο χρόνο προσθέτουμε και τις βανίλιες και σταδιακά και το αλεύρι μας.
Έχουμε δημιουργήσει τώρα μια μαλακιά και λιπαρή ζύμη πολύ εύπλαστη πού δεν κολλάει στα χέρια.
Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (25 γρ.) και στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρώντας το ταψί από τον φούρνο θα δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι κάπως μαλακοί λόγω του βουτύρου και γι’ αυτό τούς αφήνουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες περίπου έτσι ώστε να στερεοποιηθούν.
Σε ένα στραγγιστήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. ‘Ευα Σταυράκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.