Συνταγές
Φάβα και μπακαλιάρο τηγανιτό…. Υπέροχο πεντανόστιμο φθινοπωρινό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και ξεπλένω πολύ καλά τη φάβα…. Τη βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό, και όταν αρχίσει να βγάζει τον αφρό ξαφρίζουμε.
Βράζουμε 10 λεπτά τη σουρώνουμε, και προσθέτουμε ζεστό καθαρό νερό.
Αφήνουμε να πάρει βράση κόβουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε μέχρι να χυλώσει .
Κατόπιν ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι χυμό ενός λεμονιού ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα…. τη λειώνουμε με το ραβδομπλέντερ.
Τη ρίχνουμε σε ένα σκεύος ρηχό ώστε να δέσει.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και κρεμμυδάκι.
Για τον μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε αλλάζοντας τακτικά το νερό. Τον καθαρίζουμε αλευρώνουμε πολύ καλά και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία γυρίζοντας τρεις-τέσσερις φορές μέχρι να ψηθεί καλά μέσα.
Ρίχνουμε μπόλικο λεμονάκι και απολαμβάνουμε
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε αγαπημένη ιδέα για πεντανόστιμη Αυγοσαλάτα
Υλικά
10 βρασμένα αυγά
3 φρέσκα κρεμμύδια
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. κάπαρη
2 κ,σ καλαμπόκι
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 1/2 κ.σ κέτσαπ
1 κ.σ μουστάρδα ντιζόν
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κόβουμε ιδανικά τα αυγά με το εργαλείο τεμαχισμού- αυτό με τις χορδές ντε – ενώ σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλες τις σος.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις (μη σπάσουν τα αυγά…)
Προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και τέλος το μείγμα από τις σος.
Άλλο ένα καλό ανακάτεμα, μίση ώρα στο ψυγείο και φύγαμε…
Tip: Γράφει απίστευτα σε φρυγανισμένο ψωμί, σε σάντουιτς, άλλα και συνοδευτικό σε πάνσετα με τηγανητές πατάτες