Συνταγές
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά με την μακράν καλύτερη κρούστα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε μπακαλιάρο σκορδαλιά! Το παραδοσιακό πιάτο που φτιάχνουμε ειδικά την 25η Μαρτίου αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο φυσικά. Είναι ένα πιάτο που αρέσει σε όλο τον Ελληνισμό και φυσικά το αγαπάμε!
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο
1 κουτάκι μπύρα, (330 ml.)
200 γρ. αλεύρι γοχ.
10 γρ. μπέικιν
Αλάτι
Σκορδαλιά
4-5 πατάτες
Αλάτι-πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
150 ml. ελαιόλαδο
50 ml. ξίδι
Εκτέλεση
Αρχικά προετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο. Σε ένα μπολ βάζουμε τον μπακαλιάρο και κρύο νερό μέχρι να καλύψουμε τα φιλέτα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 3 φορές, (συνολικά 12 ώρες). Το νερό πρέπει κάθε φορά να είναι κρύο και καθαρό.
Όταν είναι έτοιμος ο μπακαλιάρος μας, τον βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, σκεπάζουμε με έξτρα χαρτί κουζίνας και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να στραγγίξει.
Αναμειγνύομε την μπύρα με το αλεύρι, το μπέικιν και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Μετά τη μία ώρα, αλευρώνουμε καλά τον μπακαλιάρο.
Τον βουτάμε καλά στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρει χρώμα από την μία πλευρά τον γυρίζουμε από την άλλη. Τέλος, όταν ροδίσει τον βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τις πατάτες. Τις κάνουμε πουρέ και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο μαζί με την σκορδαλιά.
Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψουμε μπακαλιάρο!! Η απλότητα της συνταγής δεν μειώνει την αξία της γεύσης, πόσο όμορφη είναι η κρατσανιστη κρουστά του…!!
Εσύ πως τον κάνεις τον μπακαλιάρο – σκορδαλιά; Πες μου στα σχόλια την δική σου συνταγή! Καλή επιτυχία!