Συνταγές
Μια ωραία ιταλική πρόταση για ντοματίνια με μπακαλιάρο παστό – ο τέλειος συνδυασμός υλικών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά για 2 άτομα
4 μέτρια τεμ. μπακαλιάρου
350 gr. πομοντορίνια
1 μεγάλη κτσ.κάπαρη
1 μεγάλη κτσ. ελιές ροδέλα
4 μέτριες σκελίδες σκόρδου
Λίγη πιπεριά τσίλι
40 gr. λευκό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
1 κτσ. πουμαρό χυμό
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάντα ξαλμυρισμένος καλά μπακαλιάρος,
Βάζω σε τηγάνι που μπορεί να μπεί και σε φούρνο, αλευρώνω τον μπακαλιάρο, τηγανίζω και από τις δύο πλευρές προσέχοντας μόνο να πάρει χρώμα.
Τον βάζω σε πιάτο, καθαρίζω το τηγάνι, ρίχνω λίγο καθαρό λάδι, ρίχνω σκόρδο να γυαλίσει, ρίχνω κάπαρη +ελιές +ζάχαρη, σβήνω με κρασί να εξατμιστεί, τα κομμένα ντοματίνια, την κτσ. χυμό κουνάω χωρίς να ανακατέψω.
Βάζω επάνω το ψάρι ραντίζω λίγο λαδάκι ακόμη.
Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 λεπτά.
Τρώγεται και μόνο του.
Με δροσερές σαλάτες.
Με τηγανιτές πατάτες.
Γίνεται και με άλλα φιλεταρισμένα ψάρια.
Όποιος δεν θέλει καυτερό αφαιρεί το τσίλι.
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!