Συνταγές
Ένα παραδοσιακό πιάτο, που αγαπάμε πολύ είναι η φάβα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την φάβα.
Λίγο μάραθο για άρωμα από το κήπο.
Αφού ξαφρίζω στην αρχή, συμπληρώνω νερό, ρίχνω 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο μέσα, 1 καρότο, λίγο σέλινο, κουρκουμά, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, αλατοπίπερο, ρίγανη, και 2 φύλλα δάφνης, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και 1 φέτα λεμόνι.
Βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει ή φάβα. Ύστερα αφαιρώ την φέτα λεμόνι και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ. Σερβίρουμε με ωμό ξερό κρεμμύδι, ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού μέσα.
Σημαντικό μυστικό είναι το άφθονο ελαιόλαδο!
Για τά μπισκότα λεμονιού
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά τα περνάω από το μούλτι εκτός από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ όπου το ρίχνω στο τέλος.
1 κεσεδάκι ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο μισό- μισό.
Μισό κεσεδάκι ζάχαρη καρύδας και 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 αυγουλάκι, 2 βανίλιες, μισό φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα χωρίς φλούδα, το χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του λεμονιού, μια τσιμπιά αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη ολικής άλεσης, και αλεύρι ολικής άλεσης και γοχ., μέχρι 410 γρμ. μαζί, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε στην αρχή με την μαρίζ και ύστερα φτιάχνω τήν ζύμη στα χέρια. Λίγο κολλάει η ζύμη και βάζω στο ψυγείο για 30′.
Ύστερα φτιάχνω μπαλίτσες και πατάω στο κέντρο με 1 αμυγδαλάκι. Ψήσιμο στον αερόθερμο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20′ στην μεσαία σκάλα του φούρνου.
Αυτή η συνταγή είναι ή αγαπημένη μου εδώ και αρκετά χρόνια.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.