Γλυκα
Υπέροχο αγαπημένο και αρώματικο κέικ με λεμόνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
1,5 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ. γάλα
1 βανίλια
1 λεμόνι ολόκληρο καθαρισμένο από ίνες και κουκούτσια ψιλοκομμένο στο μούλτι
1 φαρίνα
Γλάσο λεμονιού
1 φλ. άχνη
Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν! Προσθέτουμε μετά το λάδι την βανίλια το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με την φαρίνα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά! Βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας περίπου 50-55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το γλάσο.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Κέικ Βραζιλίας !!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Μαρία Ροβιθάκη – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
Υλικά
3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη -εγώ έβαλα 1,5 –
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές καοτόνικ
Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το βιτάμ προσθέστε το ζαχαρούχο ρίξτε το καοτόνικ και ανακατέψτε καλά.
Εκτέλεση κέικ
Βάλτε στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά να χτυπηθούν καλά και ρίξτε και τα υπόλοιπα να χτυπηθούν για 5 λεπτά.
Λαδώστε και αλευρώστε ένα μέτριο ταψάκι -εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρογγυλή -.
Ρίξτε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μόλις ψηθεί τρυπήστε το παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και ρίξτε από πάνω την επικάλυψη.
Η Συνταγή είναι της κ. Μαρία Ροβιθάκη – ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !