Συνταγές
Ωραιότατα Gingerbread – καλές γιορτές
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
115 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ καστανή ζάχαρη
150 γρ μέλι
1 αυγό
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ σούπας κανέλα
1 κουτ σούπας σκόνη τζίντζερ
1/2 κουτ γλυκού αλάτι
1/3 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1/ 2 κουτ γλυκού σόδα
1/3 κουτ γλυκού μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι, το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ ,το αλάτι ,το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε τη σόδα, το μπέικιν παουντερ και το αλεύρι και ζυμωνουμε με το χέρι.
Βαζουμε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ανοίγουμε φύλλο 1 εκ και κόβουμε τα μπισκότα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αντιστάσεις για 10 με 15 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθος. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ όμορφο γιορτινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο gingerbread.
Η Συνταγή είναι από κ. Popi Kokona – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. γαρίφαλο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μεσαία
300 γρ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε στο μίξερ ..με κουπ πατ κάνουμε αστέρια σε διάφορα μεγέθη
Ψήνουμε 12 λεπτά στο φούρνο.Απο πάνω βάζουμε ζαχαρόπαστα ότι χρώμα θέλουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Popi Kokona – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.