Συνταγές
Χοιρινή τηγανιά μούρλια φτιαγμένη – μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για χοιρινό!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά κρέας για τηγανιά λέμε στο χασάπη.
Βάζουμε το κρέας λίγο να βράσει με νεράκι για 20 λεπτά.
Μετά αφού βάλουμε όλα τα μπαχαρικά τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και σβήνουμε με κρασί. Η αναλογία των μπαχαρικών είναι ανάλογα τι θέλει ο καθένας.
Εβαλα και μια κουταλιά μέλι μέσα, ρίγανη και λίγο μαυροπίπερο.
Προς το τέλος προσθέτουμε μπαλσάμικο με σύκο και φυσικά λεμόνι.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ νόστιμο χοιρινό κρασάτο γεμάτο αρώματα.
Συνταγή από kritikes-geuseis
Υλικά
1 κιλό χοιρινό λαιμό ή σπάλα
100 ml. ελαιόλαδο
250 ml. κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα πλένουμε, αφήνουμε να σουρώσει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια το κρέας.
Αφήνουμε να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : kritikes-geuseis