Συνταγές
Πολύ ωραία πίτα νοστιμότατη με λάχανο κρεμμύδι κιμά και τυρί
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το λάχανο σε κομματάκια με αλάτι στο τηγάνι.
(ΠΡΟΣΟΧΉ όχι βράσιμο)
Σε δεύτερο τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια.
Τα αναμιγνύουμε, βάζουμε φέτα τυρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας (εννοείται γίνεται και με φύλλο χειροποίητο) ανά δυο φύλλα βουτυρώνουμε, ( μισά κάτω και μισά πάνω) και ενδιάμεσα την γέμιση εννοείται.
Χαράζουμε, ραντίζουμε με νερό επάνω, σταυρώνουμε πάντα, και ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υγιεινή συνταγή για Σαλάτα φακής με λάχανο .
Συνταγή από melitzolithos
Υλικά:
-1 κεφάλι κόκκινο λάχανο
-200 γρ. φακή
-10 ντοματίνια
-200 γρ. καλαμπόκι
-αλάτι
-λάδι
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βήμα 1
Μαγειρέψτε τις φακές σε νερό για 35 με 40 λεπτά.
Βήμα 2
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ με τις φακές.
Βήμα 3
Πλύνετε το λάχανο αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα,στη συνέχεια το κόβουμε σε λωρίδες και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.
Βήμα 4
Προσθέστε στη σαλάτα το καλαμπόκι.
Βήμα 5
Ανακατέψτε τη σαλάτα με το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν το σερβίρισμα. Καλή σας Όρεξη!
Μπες στο melitzolithos για περισσότερες νόστιμες συνταγές!