Connect with us

Γρηγορες Συνταγες

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας και πεϊνιρλί

Υλικά  900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 cups) 4 γρ. αλάτι (1 teaspoon) 4 γρ. ξηρή μαγιά (1 teaspoon) 24 γρ. ζάχαρη λευκή (6 teaspoons) 500 γρ. νερό (2 cups) 55 γρ. λάδι (6 tablespoons) Εκτέλεση  Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά […]

Published

on

zymi gia pitsa peinirli syntagi ft

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 cups)
4 γρ. αλάτι (1 teaspoon)
4 γρ. ξηρή μαγιά (1 teaspoon)
24 γρ. ζάχαρη λευκή (6 teaspoons)
500 γρ. νερό (2 cups)
55 γρ. λάδι (6 tablespoons)

Εκτέλεση

Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά όλα τα στέρεα υλικά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, ζεστάνετε το νερό σε μία κατσαρόλα έως ότου φτάσει τους 49 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε μαγειρικό θερμόμετρο, απλώς ζεστάνετε το και δοκιμάστε το με το δάχτυλο σας.

Δε θα έχετε ακρίβεια, θα είναι στο περίπου, αλλά δεν έχετε κι άλλη επιλογή.

Ρίξτε το ζεστό νερό και το λάδι μέσα στον κάδο του μίξερ με τα στέρεα υλικά και με την κεφαλή του γάντζου ζύμης ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα (στο 1 τη ρυθμίζω εγώ) για να δημιουργηθεί η ζύμη.

Μετά από 1-2 λεπτά η ζύμη θα έχει πάρει μορφή. Αυξήστε λίγο την ταχύτητα (στο 2 τη ρυθμίζω εγώ) και αφήστε τη ζύμη να ζυμωθεί για άλλα 8 λεπτά.

Στο μεταξύ, λαδώστε τον πάτο και τα τοιχώματα σε 4 βαθιά μπωλ. Μην το παρακάνετε με το λάδι, απλώς δε θέλουμε να κολλήσει η ζύμη.

Μόλις κλείσετε το μίξερ θα παρατηρήσετε πως μέρος της ζύμης έχει κολλήσει στο κάτω μέρος του μίξερ και πως είναι ζεστή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλουμε, γι’αυτό μην κάνετε το λάθος που έκανα κι εγώ στις αρχές και έβαζα περισσότερο αλεύρι. Απλώς ξεκολλήστε τη ζύμη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μαρίζ και πιάστε την στα χέρια σας για να δείτε πόσο ωραία έχει γίνει και πως δεν κολλάει τόσο πολύ όσο πιστεύατε. Το ίδιο συμβαίνει και στον BakeLikeAPro.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη (για 4 πίτσες διαμέτρου 36 εκατ.), πλάστε κάθε μέρος σε στρογγυλό σχήμα και βάλτε τα στα 4 βαθιά μπωλ με λάδι που έχετε ετοιμάσει. Αν θέλετε, μπορείτε να καλύψετε με λίγο λάδι το πάνω μέρος της ζύμης για να είστε σίγουροι πως όσο κι αν φουσκώσει δε θα κολλήσει κάπου στο πάνω μέρος.

Τέλος, καλύψτε τα μπωλ με διαφανή μεμβράνη ή με μια πετσέτα, και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλέψει η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη. Ο BakeLikeAPro προτείνει το ελάχιστο 1μιση ώρα.

Στη συνέχεια μπορείτε να μαγειρέψετε τη ζύμη ή να την βάλετε στο ψυγείο και να τη μαγειρέψετε την επόμενη μέρα για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Προσοχή: Κατά το άνοιγμα της ζύμης για να πάρει το σχήμα της πίτσας, μην κόψετε σε καμία περίπτωση τη ζύμη και μην την πλάσετε ξανά. Απλώς αφαιρέστε την από το μπωλ στο οποίο φούσκωσε και στη συνέχεια με τα δάχτυλα σας σπρώξτε από το κέντρο της ζύμης προς τα άκρα για να απλωθεί.

Παρατηρήσεις

Όταν πρωτοείδα το βίντεο του BakeLikeAPro με τη συνταγή και το αποτέλεσμα της ζύμης, αμέσως σκέφτηκα πως αποκλείεται να γίνεται τόσο εύκολα και να προκύπτει αυτό το ωραίο ζυμάρι. Διαψεύστηκα.

Τις πρώτες φορές που επιχείρησα τη συνταγή της ζύμης και λόγω του ότι κολλούσε στο κάτω μέρος του κάδου του μίξερ, έριχνα επιπλέον αλεύρι στον κάδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μοιάζει η ζύμη περισσότερο με ψωμί, παρά με ζύμη πίτσας.

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία πεϊνιρλί, βγάζοντας μάλιστα αρκετά (αναλόγως το μέγεθος που τα θέλετε). Τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη και τα ψήνετε όποτε έχετε όρεξη.

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα της ζύμης, δεν χρειάζονται κόλπα όπως το πέταγμα στον αέρα και άλλα διάφορα που έχω δει να κάνουν οι εξπέρ του είδους. Με τα δάχτυλα θα δείτε πως ανοίγει εύκολα για να της δώσετε το σχήμα που θέλετε.

tkonsoulas

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές47 λεπτά ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές1 ώρα ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές3 ώρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές5 ώρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα7 ώρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές9 ώρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές1 ημέρα ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές1 ημέρα ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές1 ημέρα ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Exit mobile version