Συνταγές
Ωραίες γεύσης με πολλά αρώματα και χρώματα – μπριάμ φούρνου με λαχανικά
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ελαιόλαδο, 4 κολοκυθάκια, 4 μελιτζάνες μακρόστενες, 3 καρότα, 4-5 πιπεριές κέρατο πράσινες και κόκκινες, 2 πατάτες μεγάλες, 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμενη κομμάτια σε κύβους, 1 pummaro, 250 γρ. ματσάκι μαϊντανό πλυμένο ψηλόκομμενο, 1 κτσ. νοστιμιά, ρίγανη, μαυροπίπερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια, βάζουμε το μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, ρίγανη, μαϊντανό, ντομάτα, pummaro, 1 φλ. τσαγιού νερό, ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω αντιστάσεις και αέρα μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Φανταστική ιδέα για τέλειες κουνουπιδοκροκέτες φούρνου.
Η συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Όλα ονειρικά σε γεύση και σε εμφάνιση !
ΥΛΙΚΑ
-1 αυγό
-λίγο άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
-τυρί τριμμένο
-ρεγκάτο και κεφαλοτύρι
-3-4 κουταλιές αλεύρι ή φρυγανιά
-αλάτι
-πιπέρι
-λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι.
Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Με δύο κουταλιά παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ροδαλό χρώμα.
Γίνονται και στο τηγάνι και θα είναι ακόμα πιο νόστιμοι και πιο γευστικοί.
Για όποιον όμως θέλει να αποφεύγει το τηγάνισμα είναι μία πολύ ωραία λύση.
Η συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.