Γρηγορες Συνταγες
Πώς θα φτιάξετε μαυρομάτικα φασόλια με λαχανικά
Εύκολο και χορταστικό φαγητό με μαυρομάτικα φασόλια και ό,τι καλό έχει το ψυγείο μας.
Η συνταγή είναι από το κανάλι greek daily recipes
Υλικά
-ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ψιλές φέτες
-1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
-λίγο χοντρό αλάτι
-300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα για 30 λεπτά
-1 κουταλιά κομμένο σε κύβους κολοκυθάκι
-1 κτσ. πολτό ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βάλουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την ντομάτα, το αλάτι και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κολοκυθάκι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Αφού βράσει, αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε την κουταλιά του πολτού ντομάτας και ανακατεύουμε.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μαυρομάτικα φασόλια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι greek daily recipes
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για υπέροχο Μπουρέκι Χανίων και με συνταγή για το φύλλο ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι της κ. Afroditi Malandraki – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
Ενάμιση κιλό κολοκυθάκια
Ενάμιση κιλό πατάτες
750 γρ μυζήθρα
Ένα ματσάκι δυόσμο
Μια κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Για το φύλλο
Μια κούπα γάλα
Ένα αβγό
Ένα τρίτο της κούπας λάδι
Λίγο αλάτι
Ένα κγ μπεκιν παουντερ
Όσο αλεύρι πάρει να γίνει ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και αλατοπιπερονουμε..
Βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ στην γάστρα πατάτες-κολοκυθια ελαφρά αλευρωμενα-δυοσμο-μυζηθρα ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας από πάνω περιχυνουμε με το ελαιόλαδο και δύο τρείς κσ στακα προαιρετικά
Κάνουμε το ζυμάρι ανοίγουμε φύλλο σκεπάζουμε το μπουρεκι με το φύλλο αυγωνουμε βάζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 220 σκεπασμενο για μιάμιση ώρα περίπου…
Η Συνταγή είναι της κ. Afroditi Malandraki – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”