Συνταγές
Ένα υπέροχο και νηστίσιμο έδεσμα – μαντηλάκια ρετσίνας με μαρμελάδα και καρύδια
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρετσίνα
1 φλυτζάνι καφέ ζάχαρη
1 βανίλια
1 μπέικιν
Αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε, κάνουμε μπαλίτσες ή τριγωνάκια με την ζύμη μας και γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας
(εδώ βερύκοκο – δαμάσκηνο μιξ )
και τριμμένα καρύδια.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150°) με αέρα, μισή ώρα περίπου.
Πασπαλίζουμε με άχνη και απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αφράτα Ελιοψωμάκια νηστίσιμα με Χυμό Πορτοκάλι. Πανεύκολα και τέλεια!!! Θα τα λατρέψετε!!
Υλικά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
250 γρ. ελιές σε ροδέλες
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ελιές και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας ώσπου να έχουμε μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα πλάθουμε μπαλάκια και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.
Συνταγή Αναστασία Τ.