Συνταγές
Κουλουράκια με πορτοκάλι – είναι απίστευτα νόστιμα και μοσχοβολούν
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Τόνια.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών, 1 φακ. μπέικιν, 2 κτγ. ξύσμα πορτοκαλιού, 750 με 800 γρ. αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι και την ζάχαρη στην λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα, τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι, ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Πλάθουμε κορδόνια ίσια και αρχίζουμε να φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά.
Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά.
Φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml.).
Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Τόνια.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω
Συνταγή 5 υλικών για υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella έτοιμα σε 10 λεπτά!.
Υλικά
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
110 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι Nutella
2 κτσ. βούτυρο [φυτική μαργαρίνη]
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε στο ταψί του φούρνου μια λαδόκολλα.
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.
Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.
Περισσότερες συνταγές: sintayes.gr