Ξεχωριστα
Για όσους δεν νηστεύουν αφράτη τυρόπιτα – φλαουνόπιτα για τον απογευματινό καφέ
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγα
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
3 1/2 ποτ.χαλούμι και 1/2ποτ. τυρί
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/4 μοσχοκαρυδο
1/2 κγ.μεχλεπι
1/2 κγ.μαστίχα
1-2 κσ.ζάχαρη
σταφυδάκια(αν θέλετε)
3 κουταλακια μπεικιν παουτερ
3/4 ποτ. γάλα
3 κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό
2 3/4 ποτ. αλεύρι φαρίνα σουσάμι από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά το ηλιέλαιο καλά σε λεκάνη με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι. Έχουμε ανακατέψει τον δυόσμο με το τυρί και τα προσθέτουμε κι αυτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι τις μυρωδιές και μπεικιν πάουντερ
τα βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ με τα άλλα.Ανακατευουμε στην χαμηλή ταχύτητα λίγο. Να ξεκόλλα από την λεκάνη του μίξερ.
Ψήνομε στις αντιστάσεις στους 180βαθμους για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.(εξαρτάται από τον φούρνο)
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για τυρόπιτα Γίγας της μαμάς
ΥΛΙΚΑ:
10 χειροποίητα φύλλα
1 κιλό τυρί φέτα
8 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γιαούρτι και τρίβουμε σε χονδρά κομμάτια τη φέτα και ανακατεύουμε άλλη μια φορά ελαφρώς
λαδώνουμε το ταψί
Απλώνουμε 1 φύλλο και το λαδώνουμε
απλώνουμε ακόμα ένα φύλλο και σε αυτό βάζουμε γέμιση διάσπαρτα να πάει παντού
κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας
πριν ψήσουμε στους 200 για μια ωρα περίπου βρέχουμε με νερό το πάνω φύλο