Συνταγές
Αυτά τα κεράσματα είναι σκέτη νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μπισκότα :
Βασική ζύμη (1 δόση) :
300 γρ αλεύρι γοχ + 1 κγ μπέικινγκ, 200 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο ή 180 ml σπορέλαιο, 150 γρ ζάχαρη
* Χθες πρόσθετουμε 2 κσ κακάο (αφαίρεσα 2 κσ από το αλεύρι) κ σταγόνες κουβερτούρας
Τα ψήνουμε στους 190 10-15′ ανάλογα με το μέγεθος κ το σχήμα που τους δίνω
Πιτάκια :
Ζύμη πασπαρτού για όλα τα είδη γέμισης (1 δόση) :
1 κούπα σπορέλαιο, 1 κούπα χλιαρό γάλα, 1 κούπα χλιαρό νερό, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 2 ασπράδια (οι κρόκοι για επάλειψη αραιωμένοι με λίγο σπορέλαιο κ λίγο γάλα), 2 κσ ζάχαρη, λίγο αλάτι κ όσο αλεύρι γοχ τραβήξει
Τα ψήνουμε αρχικά στους 200 κ στη συνέχεια μειώνουμε στους 180 επειδή ο φούρνος μου είναι δυνατός (ο χρόνος ανάλογος με το μέγεθος κ το σχήμα – είμαι εκεί κ τα προσέχω)
*Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένη κούπα του καφέ φίλτρου (καλά γεμάτη με νερό κ γάλα, – 2 δάχτυλα σπορέλαιο) ώστε να μου παίρνει 1 κιλό αλεύρι. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να βάλετε από 750 γρ μέχρι 1.100 γρ
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ωραία κεράσματα με Πραλίνα Σοκολάτας. Φανταστική γεύση!.
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για 20 κοματια
150 κουβερτούρα
20 γρ νουτελα
20 φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε τι μικρές φόρμες μας με τη μισή λιωμενη κουβερτούρα και τις βάζουμε στο ψειγιο για 5 λεπτά
Γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι στη μέση με νουτελα και βάζουμε στο ψειγιο για 5 λεπτά παλι.
Λιώνουμε τη υπόλοιπη κουβερτούρα και γεμίζουμε μέχρι πάνω τις φόρμες με φουντούκι
Αφήνουμε στο ψειγιο για 30 λεπτά και είναι έτοιμα για κεράσμα
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.