Συνταγές
Απαλή και αρωματική κρέμα καραμελέ με κομπόστα ροδάκινο!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο σαβουάρ
3 φακελάκια Dream topping
3 ποτ. γάλα όχι τέρμα γεμάτα
1 πακέτο καραμελε
λίγα αμύγδαλα σπασμένα
1 κομπόστο ροδάκινο
Για γαρνίρισμα φέτες ροδάκινο,Maltese’s
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα σαβουάρ με γάλα ή με τον χυμό του κομπόστου και τα βάζουμε σε παιρεξ 24-36 Κόβουμε το κομπόστο ροδάκινο Δέδες (όχι όλο )τα τοποθετούμε πάνω στα σαβουάρ και λίγα αμύγδαλα σπασμένα.
Χτυπάμε τα Dream topping με το γάλα και την σκόνη της καραμελε για 4-5 λεπτά να πείξουν να μην πέφτει από την σπάτουλα. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα 3 σαβουάρ που έμειναν και τα ανακατεύουμε στην κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβουάρ.
Γαρνίρουμε με το σιρόπι της καραμελέ,Maltesers ή ότι θελουμε.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μπουγάτσα σουρωτή με φύλλο κρούστας και τέλεια κρέμα
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μοσχοβολάει βούτυρο,κανέλα και κρέμα.. Πολύ νόστιμη αρωματική και λαχταριστή!
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια για βράσιμο,έβαλα εγώ,για πιο απλή κρέμα βάζουμε απλώς 2 βανίλιες με κόκκινο καπάκι
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,ή ρυζάλευρο,και 2 βανίλιες με κόκκινο καπάκι
1 φύλλο κρούστας
250 γραμμάρια βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Σουρώνουμε το φύλλο στο ταψί.
Ρίχνουμε παντού πάνω στο φύλλο το βούτυρο.
Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε παντού πάνω στο φύλλο την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 με 35 λεπτά να ροδίσει καλά.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Λαρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.