Συνταγές
Ανάποδη μηλόπιτα (Απλή και εύκολη)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κλασική συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα και πολύ αγαπημένη. Σήμερα σας δείχνουμε την απλή και εύκολη έκδοση της, με γεύσεις και αρώματα που την κάνουν πραγματικά υπέροχη. Αν και είναι γνωστό, όσο πιο καλά ψηθούν τα μήλα τόσο πιο γλυκιά γίνεται! Σας προτρέπουμε να την δοκιμάσετε!
Υλικά
Βάση
100 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml λάδι
50 γρ αμύγδαλο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο αλάτι
Γέμιση
2 μήλα
Λίγο χυμό λεμονιου
50 γρ βούτυρο
100 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή για την μηλόπιτα μας, παίρνοντας ένα μπολ και χτυπάμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά. Επιπλέον, βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, 2 βανίλιες και συνεχίζουμε τα ανακάτεμα. Στην πορεία, ρίχνουμε και το αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη με τα χέρια μας.
Στο μεταξύ, κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα αναμιγνύουμε με λίγο χυμό λεμονιού, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Συνεχίζουμε, βουτυρώνοντας καλά μία φόρμα 28 εκατοστών και βάζουμε λίγα κομμάτια από βούτυρο. Πασπαλίζουμε την βάση της, με την ζάχαρη και την κανέλα και στην συνέχεια τοποθετούμε τα μήλα να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Αμέσως μετά, απλώνουμε όλη την ζύμη.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου στην πιο χαμηλή σκάλα στον φούρνο μας μέχρι που να ροδίσει (περίπου 50-60 λεπτά). Όταν είναι έτοιμη την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και την σερβίρουμε.
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!
Δες κι άλλες συνταγές για μηλόπιτα!