Συνταγές
Εύκολο, γρήγορο, δροσερό και πολύ πολύ νόστιμο Cheesecake σαν Μπλάκ Φόρεστ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά( για τσερκι 26 εκ.)
400 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
400 γρ κρέμα γάλακτος
1/4 φλ. ζάχαρη
2 1/2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα Παπαδοπούλου
120.γρ βούτυρο λιωμένο
1 φακελάκι νιφάδες σοκολάτας
Για τη σάλτσα βύσσινου
1 κουτί κομπόστα βύσσινο 400 γρ
1 κ.σ ζάχαρη ( κόφτη)
1 κ.σ κορν φλάουρ(γεματουτσικη)
1/2 κ.γ άρωμα πικραμύγδαλου(υπάρχει έλαιο στα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε την κομπόστα μου και βάζω το ζουμί μέσα σε κατσαρολακι μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά
Ανάβουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Προσθέτουμε τα βύσσινα και το άρωμα πικραμύγδαλου και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Στο μπλέντερ κάνουμε σκόνη τα μπισκότα μου και ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο
Πατάμε και στρώνουμε το μείγμα στο τσερκι
Βάζουμε στο μίξερ μου το τυρί με τη ζάχαρη και χτυπάμε αρχικά να αφρατεψει λίγο το τυρί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και αναδευουμε να ενσωματωθεί καλά και να έχουμε μια πηχτή κρέμα
Προσθέτουμε πάνω στα μπισκότα μου
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρουμε το κεικ με τη σάλτσα βύσσινου και τις νιφάδες σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.